Sports/Physical Exercises: IELTS Speaking Questions with Answers

Sports and Physical Exercises IELTS Speaking Questions Answers Eduhyme

Talking about Sports or Physics Exercises in IELTS Speaking can be a challenge, not only for the vocabulary, but also knowing what to talk about. The IELTS Speaking Module is designed to assess your English Language Speaking Skills. To ensure a good score in the IELTS Speaking Module, you must study and practice the common Speaking Question types.

Get ideas on  the sample answers below and practice to achieve your target band score. Here are some of the questions asked:

1. Do you like to watch sports on TV?

Answer – Not at all! I despise (hate) it. I get extremely bored and disinterested. I usually try to avoid watching sports on TV at all costs unless it’s an exciting event, like the World Cup or Super Bowl. In that case, I go for the social event rather than the game itself.

2. Do you play any sports?

Answer – Not anymore. I was an avid (enthusiastic) swimmer as a child, but I gave that up after high school, as it was quite time-consuming. Nowadays, I enjoy going to the gym, running around the lake by my house, and going on mountain treks. I’m not sure if these are considered sports, but I’m really into physical activity.

3. Which is the popular sports in your country?

Answer – Soccer of course! As soccer is the sport of the world, that would be number one. People go wild when our team wins a game- they even drive around waving flags, blocking off the streets! Apart from this, many people enjoy playing tennis and doing martial arts.

4. Who is your favorite sports star?

Answer – As I’m not a big sports fan, I don’t really have one. However, I think I may like Cristiano Ronaldo. Although I don’t know anything about him or his athletic abilities, I think I’ve always been drawn to him (attracted to) because of his looks.

5. What kinds of sports would you like to try in the future?

Answer – I’m really intrigued by soccer. I think it’s something that can really connect people, as well as is good cardiovascular and coordination activity. Actually, I wish I had gotten into it as a child. I think it would be interesting to join a league in my city.

6. Do you do any physical exercise?

Answer – You could call me a couch potato (a lazy person who sits on the sofa a lot. “Couch” is another word for sofa). I’m naturally thin without any exercise, so I’m quite lazy when it comes to exercise. I do go for mountain hikes, but I should definitely do more to gain muscle.

7. Do young people in your country like to do exercise?

Answer – Gyms are not very popular in my country because of the cost, but I would say that people get their fair share of exercise everyday because of the hills in the city. Many people climb a mountain to their home every single day! I used to live in a house that was unreachable by car and a total of 200 stairs to get there!

8. Do you think people are keen on doing physical activity? Why?

Answer – Well, I think they are quite accustomed to it. I don’t think they would be too keen on going to the gym, but they really enjoy going on mountain hikes. Since our religion is based upon the Mother Earth and the Mountain Gods, these treks are a spiritual journey.

9. Do you often do exercises?

Answer – I’m sort of a sporty guy/girl and work out at the gym day in, day out to keep myself in the pink. Compared with others at my age, I must admit that I’m as fit as a fiddle.

10. What kinds of exercises do you do?

Answer – As a rule, I work out at the gym on a regular basis. I lift weights, run on the treadmill or do some push-ups and press-ups. These exercises are quite exhausting but it is really good to build muscle and burn fat.

11. In the future, do you want to try some new ways of exercises?

Answer – I’d prefer to take up jogging in the morning; it’s quite a recommended way to work out in the morning. However, for the time being, because of my workload and laziness, waking up early is out of the question.

You may also like:

Follow us on Twitter for more updates and the latest test tasks. If you want to support my work, you can buy me a cup of coffee here.

https://www.buymeacoffee.com/ihyme

Leave a Reply